Mindre trafikstøj og mere fred

Det går ikke, at mange familier i Lyngby-Taarbæk skal leve med ubærlig trafikstøj, fordi trafikken er steget markant, siden de købte deres hus. Særligt i Lyngby-Taarbæk er mange borgere plaget af trafikstøj, og det kæmper jeg for at stoppe. Alt for mange er i dag udsat for ubærlig trafikstøj.

Som kommunalbestyrelsesmedlem i Lyngby-Taarbæk har jeg presset vores politikere på Christiansborg. Derfor er jeg også glad for, at Rasmus Jarlov har sikret 40 mio. kr. til et projekt om støjbekæmpelse langs Helsingørmotorvejen i Lyngby-Taarbæk, der vil sikre to kilometers støjværn, men vi har fortsat behov for mere.

Jeg vil arbejde for, at vi politikere er med til at danne fælles front på tværs af partier, så vi kan få alle vores kollegaer på Christiansborg til at forstå alvoren. Derfor skal der også indføres konkrete regler, som sikrer borgerne, ikke har for meget støj i deres huse og haver.

Udbredelsen af elbiler kommer desværre ikke til at løse støjproblemerne, da det ofte er friktionen mellem dæk og vej, at støjen kommer fra. Derfor er det vigtigt for mig, at vi udskifter asfalt med støjsvag asfalt, når det alligevel skal laves, så vi begrænser lyden mest muligt. Samtidig skal vi se på at sænke hastigheden på udvalgte strækninger.

Derudover skal vi have flere støjværn på de større veje som Lyngbyvejen og Helsingørmotorvejen. Her skal opsættes reelle støjværn, så lyden begrænses til 58 decibel på omkringliggende grunde. Støjværnene skal begrønnes, så de giver et grønt indtryk, når man ser på dem.