Vi skal have styr på psykiatrien

Det psykiatriske område bliver underprioriteret i Region Hovedstaden. Det skal vi gøre op med, og til at starte med skal vi sikre, at psykiske sygdomme bliver ligestillet med de fysiske. Den lange ventetid i psykiatrien er livsødelæggende.

Det psykiatriske område er alt for længe blevet underprioriteret i Region Hovedstaden. Det skal vi gøre op med, og til at starte med skal vi sikre, at psykiske sygdomme bliver ligestillet med de fysiske. Der skal ikke være forskel på, om du brækker benet eller knækker psyken.

Den lange ventetid i psykiatrien er livsødelæggende, og det gør blot problemerne endnu værre for dem som er ramt af psykiske problemer. Det skal sikres, at retten til udredning inden for 30 dage overholdes i Region Hovedstaden, så man hurtigt kan få den rette hjælp. Samtidig skal vi nedbringe ventetiden på at få psykologhjælp, så ingen i fremtiden skal vente i op til 100 dage på at få den rette hjælp.

Jeg vil arbejde for flere sengepladser i psykiatrien, samtidig med vi sikrer flere intensive sengepladser, så patienterne rustes bedre til udskrivelsen og livet derefter. Når patienter udskrives skal de i højere grad i fremtiden have et veltilrettelagt ambulant forløb, så færre i fremtiden skal genindlægges.