Nej til tvangsfordeling af gymnasieelever

Vi skal ikke flytte unge mennesker rundt som ludobrikker, blot fordi regeringen synes, at deres forældre har den forkerte indkomst. Derfor skal aftalen om tvangsfordeling af gymnasieelever rulles tilbage som det første.

I sommeren 2023 træder venstrefløjens nye aftale om tvangsfordeling af gymnasieelever i kraft. Det betyder, at langt flere unge i hovedstadsområdet i fremtiden ikke får opfyldt deres førsteprioritet. Vi skal ikke flytte unge mennesker rundt som ludobrikker, blot fordi regeringen synes, at deres forældre har den forkerte indkomst. Ens gymnasietid er noget af det, der former en mest som menneske, og derfor vil jeg også kæmpe for, at så mange unge som muligt får opfyldt deres førsteprioritet.

Som noget af det første hvis jeg bliver valgt til Folketinget, så vil jeg kæmpe for, at vi får rullet den her aftale tilbage. De unge skal ikke bøde for en fejlslagen integrationspolitik. I stedet for bør vi give gymnasier med tiltrækningsproblemer bedre muligheder for at få en særlig profil, og i yderste konsekvens lukke dårligt drevne gymnasier. 

Nu har Socialdemokratiets undervisningsordfører ydermere foreslået, at man også skal tvangsfordele små børn, når de starter i skole. Det er jeg stor modstander af. For selvfølgelig skal vi ikke tvinge børn til at gå i skole i den anden ende af kommunen, bare fordi det passer i regeringens excelark. Jeg vil kæmpe for, at forældrene får så gode muligheder som muligt for at vælge den daginstitution eller skole, som de synes er bedst til deres børn, uanset om den er offentlig eller privat.